(fd Djurskyddet Bohuslän)

Att adoptera från Kustorp Katthem


Vår adoptionsavgift är 1500 kr för en katt. ALLA våra katter har veterinärbesiktats, grundvaccinerats mot kattpest och kattsnuva, avmaskats, chipmärkts, registrerats, behandlats mot ev öronskabb, fått individuellt anpassad veterinärvård (t ex tandåtgärd) och kastrerats. Kattungar adopteras efter att de fyllt 13 veckor och då medföljer rekvisition för kastrering. Kastrering är obligatoriskt! Vi vill att kattungar får flytta tillsammans eller att det redan finns en social yngre katt i hemmet som sällskap.


Våra katter är försäkrade hos Agria djurförsäkring.  


Här nedanför finner du våra fullständiga adoptionsvillkor, vad vi ber dig att tänka igenom innan du skaffar katt samt hur vår adoptionsprocess går till. 


Innan du skaffar katt


Har du tid, plats och ekonomi att ha en katt? Har du pälsdjursallergiker i din närmaste omgivning? Har du en pålitlig kattvakt för/om du reser bort? Har du någon som kan ta hand om katten om det händer dig något? 


Här finner du frågeställningar vi vill be dig att tänka igenom innan adoption. 

Våra adoptionsvillkor


Vi har adoptionsvillkor som måste följas. Vänligen läs igenom dessa INNAN du tar kontakt med oss för att få adoptera. 


Läs adoptionsvillkoren här.

Adoptionsprocessen


När du läst igenom våra adoptionsvillkor och önskar gå vidare med adoption tar du kontakt med oss. Vi håller först en kortare telefonintervju. Vi vill göra hembesök hos dig för att se hur katten kommer att få bo och vi vill att du gör minst ett besök hos oss för att träffa katten innan den får följa med dig hem.


Här kan du läsa mer om vår adoptionsprocess